Jdi na obsah Jdi na menu
 


Let balónem

10. 1. 2011

 

Co Vás čeká:

let-balonem.jpg

     Vzneste se vysoko nad zem a poznejte něco, co jste ještě nepoznali, něco, co během letu letadlem nemáte šanci vůbec zažít. Poznejte své město tak, jak jste ho ještě neviděli.

Proletět se můžete prakticky nad každým městem v republice. Můžete se prolétnout také nad místem, které se Vám líbí, ale z ptačí perspektivy jste ho ještě neviděli. Lokalita letu záleží jen na Vaší volbě.

     Pozor, pokud trváte na letu balónem přímo nad centrem Prahy, můžete čekat na termín odletu delší dobu (až 2 měsíce).

     Pro přelet nad centrem Prahy jsou určeny zvláštní podmínky umožňující tento přelet. Vítr nesmí foukat směrem na Hradčany ani směrem na Letiště Ruzyně, vítr nesmí foukat nad 5m/s a nesmí foukat pod 3m/s, aby bylo možné z centra Prahy vyletět. Termín letu nad centrem Prahy se určuje v den letu s ohledem na aktuální meteorologickou situaci.

     Den a čas vzletu se potvrzuje 12 hodin předem s ohledem na předpověď počasí. Místo startu se vybírá s ohledem na přání zákazníka a je závislé na síle a směru větru. 

Program: 

     Po krátkém seznámení a předpokládaném určení cesty letu následuje nástup do koše balónu. Horkovzdušný balón létá ve výšce 50-300m nad zemí. Okraj koše je 1,3m vysoký, čímž je zaručena bezpečnost i krásný výhled.

Podmínky: Let balonem mohou absolvovat děti od 12 let a dospělí. Minimální výška je však 140cm. Děti od 12-18 let pouze se souhlasem rodičů.

Doba trvání: 1 h.


Počasí: Pro balón je nebezpečné létat, když je vítr větší než 4m/s. Dále se nelétá při hustém dešti a bouřkách. 

Pozn.: V chladném počasí je však nutné se důkladně obléci. 

 

6 240 Kč